قایق سواری هنجارشکنان و پاسکاری متولیان/ «من ناشر امر به معروفم»
- شناسه خبر: 3186
- تاریخ و زمان ارسال: 19 خرداد 1398 ساعت 03:36
- بازدید : 105
- نویسنده: پایگاه خبری تحیلی صدای رشت
تعطیلات عید فطر چند زن و مرد با پوشش نامناسب و قایق سواری در آبهای پشت سد لفور سبب جریحه دار شدن احساسات مردم ولایتمدار مازندران شده و این مسئله موجی از اعتراض را بین گروههای مذهبی و مردمی به راه انداخته است.
انتشار تصاویر این اقدام غیراخلاقی و هنجارشکن در فضای مجازی پای دادستانی، ائمه جمعه و جماعات و پلیس را به این موضوع باز و در روزهای گذشته، موجی از نارضایتی را در داخل و خارج از استان ایجاد کرده است.
این اقدام غیراخلاقی و هنجارشکن از سوی چند گردشگرنما در حالی رخ داده است که مردم ولایتمدار مازندران همواره از بروز بی اخلاقی و ناهنجاری در اماکن گردشگری و تفرجگاهها در روزها و فصلهای مختلف گلایه مند بوده و به اعتقاد آنان، شئونات دینی و حجاب و عفاف اسلامی در این مناطق از سوی گردشگران و مسافران مورد توجه قرار نمیگیرد.
جدای از اقدام زشت و زننده چند هنجارشکن که سبب جریحه دار شدن احساسات عمومی شده این سوال مطرح است که مسئول پیشگیری از بروز چنین ناهنجاریهایی چه دستگاهی است تا علاج واقعه را قبل از وقوع کرد.
مردم: مسئولان سهل انگار مواخذه شوند / پاسکاری دستگاههای متولی
در قضیه هنجارشکنی در سد لفور، مردم و گروههای مختلف مازندران خواستار پاسخگویی مسئولان سهل انگار و مواخذه آنان شدند و این در حالی است که برخی دستگاهها با شانه خالی کردن در این مسئله، آن را به دیگری حواله و پاسکاری میکنند.
سد لفور زیر نظر آب منطقهای مازندران است و به اعتقاد دادستانی این دستگاه باید نظارت بیشتری در منطقه داشته باشد اما آب منطقهای با بیان اینکه طرح گردشگری سد به بخش خصوصی واگذار شده است، به راحتی از مسئولیت خود در قضیه هنجارشکنی توسط چند مسافر شانه خالی میکند.
میراث فرهنگی مازندران نیز که مسئولیت حوزه گردشگری را دارد اعلام کرده سد لفور خارج از حیطه وظایف این دستگاه است و به نوعی این دستگاه نیز مسئولیت نظارت بر حوزه گردشگری را به دیگری واگذار میکند.
مخالف ناهنجاری در گردشگری هستیم / موضوع لفور خارج از وظایف میراث است
سیف الله فرزانه مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران با بیان اینکه مخالف هرگونه ناهنجاری در صنعت رو به رشد گردشگری هستیم با اشاره به ظرفیتهای فراوان گردشگری در استان گفت: قطعاً با وجود تمام منافع مهم گردشگری، در مواردی پیامدهای اجتماعی و اقتصادی وجود خواهد داشت که با آماده سازی زیرساختهای فرهنگی، این مشکلات مرتفع میشود.
مدیر کل میراث فرهنگی مازندران با اشاره به اهمیت پایبندی به قوانین جامعه در هر جای دنیا گفت: گردشگری هرگونه اقدام خلاف قوانین کشور و ناهنجاری را نمیپذیرد و موضوع پیش آمده در سد لفور خارج از حیطه وظایف سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.
امام جمعه بابل: اگر مسئولان کاری نمیکنند مردم باغیرت خود این بی اخلاقیها را معالجه کنند
هنجارشکنی از سوی چند مسافر غیربومی با پوشش نامناسب، سبب اعتراض ائمه جمعه استان مازندران شد تا جایی که حجت الاسلام حسن روحانی امام جمعه بابل در بخشی از سخنان نماز جمعه گذشته با اشاره به ناهنجاری اجتماعی رخ داده در سد لفور اظهار کرد: رهبری فرمودند مردم مازندران متدینترین افراد بودند، چون جلوی به فساد کشیده شدن شهرهای ساحلی را گرفتند که اگر مسئولان کاری نمیکنند، مردم با غیرت خود این بیاخلاقیها را معالجه کنند.
ورود دادستانی به پرونده ناهنجاری / دستگیری یکی از مسببان حادثه
ناهنجاری اجتماعی و اقدام غیراخلاقی چند مسافر در سد لفور پای دادستانی را نیز به این موضوع باز کرد و سید یونس حسینی دادستان ساری از پیگیری قضائی با هنجارشکنان سد لفور و دستگیری یکی از مسببان این حادثه خبر داد و گفت: علاوه بر گردشگران هنجارشکن در سد لفور، با نخستین کسی که تصاویر این اقدام غیر اخلاقی را پخش کرد برخورد خواهد شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران گفت: عمل تعدادی از گردشگران که نیمه برهنه اقدام به قایق سواری در سد لفور سوادکوه کرده بودند هنجارشکنانه، مصداق ولنگاری، فحشاء و جرم است.
حسینی عالمی افزود: دستگاه قضائی به ضابطان انتطامی دستور شناسایی این افراد را داده است و پس از شناسایی با این گردشگران خاطی برخورد قانونی خواهد شد.
وی با بیان اینکه اقدام نخستین شخصی که این تصاویر را پخش کرده مصداق اشاعه فحشاء است، افزود: نخستین شخصی که این تصاویر را منتشر کرده عامدانه و به قصد زیر سوال بردن نظام آن را پخش کرده است.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران گفت: اولین نفری که این تصاویر را منتشر کرد اگر قصد نهی از منکر را داشت باید تصاویر را ابتدا به نهادهای انتظامی یا قضائی میداد تا با این هنجارشکنی برخورد شود نه اینکه آن را در فضای مجازی و عمومی منتشر کند.
حسینی عالمی گفت: هم فرد یا افرادی که عمل خلاف قانون انجام دادند مجرم هستند و هم کسی که بدون رعایت قانون با توزیع آن جرم، فحشاء را اشاعه میدهد باید پاسخگو باشد.
وی افزود: برخی افراد دلسوز نظام با هدف نهی از منکر این تصاویر را منتشر کردند که اشکال قانونی بر آنها وارد نیست و فقط نخستین فردی که این تصاویر را منتشر کرد عمل خلاف قانون انجام داده است.
جلوی تور گردشگری مختلط گرفته شد
دادستان عمومی و انقلاب مرکز مازندران با بیان اینکه دستگاه قضائی با هر نوع هنجارشکنی برخورد قانونی خواهد کرد، گفت: دادستان شهرستان سوادکوه شمالی جلوی تور گردشگری مختلط در سد لفور و راه اندازی قطار گردشگری مختلط در سوادکوه را گرفته است و نیروی انتظامی سوادکوه نیز در راستای برخورد با برهم زنندگان امنیت اخلاقی با رانندگان بیش از ۱۵۰ دستگاه خودرو در منطقه سد لفور سوادکوه برخورد کرده است.
حسینی درباره اینکه مسئول این ناهنجاریها چه نهادی است، گفت: مسئله بروز ناهنجاریها در سطح استان بویژه مناطق گردشگری و ساحلی و تفرجگاهها نیازمند ریشه یابی و بررسی دقیق است و بخشهای مختلفی در بروز این ناهنجاریها دخالت دارند.
حجت الاسلام ناصر شکریان مدیرکل تبلیغات اسلامی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر ضرورت برخورد با هنجار شکنان و ناهنجاریهای اجتماعی در مناطق توریستی و گردشگری استان، بیان داشت: نظارت ضعیف و عدم کنترل اجتماعی در بخشهای مختلف گردشگری استان سبب بروز ولنگاری و رواج برهنگی در استان شده است و تکرار این اتفاقات موجب خشم مردم ولایتمدار و شهیدپرور استان خواهد شد.
ایجاد پویش مردمی من آمر به معروف مازندرانم
وی در عین حال اظهار داشت: انتظار میرود به جای برخورد شدید با کسانی که این واقعه تأسف بار را گزارش کردند مسئولان سهل انگار معرفی و مواخذه شوند و کسانی که برای اطلاع مسئولان مربوطه از آن فیلم یا عکس تهیه کردند به عنوان عاملین نهی از منکر مورد تقدیر و تشکر قرار گیرند نه اینکه مورد تهدید مسئولان مربوطه واقع شوند زیرا اگر این فیلم یا عکس پخش نمیشد آیا کسی از این هنجارشکنی اطلاع داشت؟
اقدام غیراخلاقی و هنجارشکن در سد لفور سبب ایجاد پویشهای مردمی مختلفی در قبح و محکومیت این اقدام شده و پویش «من ناشر امر به معروف مازندرانم» از جمله آن است.
در این پویش مردمی عنوان شده است مردم دیار علوی با محکوم کردن هرگونه هنجارشکنی فرهنگی در این استان با پیوستن به پویش اعلام میکنند که نمیگذارند در کنار دریا، سدها و جنگلهای مازندران همانند دوران طاغوت با صحنههایی مواجه شوند که خانوادههای معظم شهدا و مردم غیور دیار علویان را رنجیده میکند.
شروع فصل تعطیلات و آغاز سفرهای تابستانه ضرورت نظارت هدفمند و جدی مسئولان بخشهای مختلف مازندران را بر اماکن گردشگری و تفریحی الزامی میسازد تا از بروز ناهنجاریهای اجتماعی پیشگیری شود.