بهشت کاکتوسها در آستارا
- شناسه خبر: 2712
- تاریخ و زمان ارسال: 31 اردیبهشت 1398 ساعت 04:20
- بازدید : 92
- نویسنده: پایگاه خبری تحیلی صدای رشت
بهشت خاردار کاکتوسها در شهرستان مرزی آستارا و در شمال غربی استان گیلان قرار دارد که با هزار متر مربع وسعت و وجود ۲ هزار و ۲۰۰ گونه انواع کاکتوسهای کمیاب، سالانه میزبان گردشگران، محققان و دانشجویان رشته کشاورزی از داخل و کشورهای خارجی از جمله جمهوری آذربایجان، گرجستان، روسیه، آلمان و عراق است.
کهنسالترین کاکتوس خاورمیانه و ایران در آستارا
کهنسال ترین کاکتوس این باغ ۵۵ سال داشته و نامش آشینو کاکتوس خار زرد است که در بزرگترین گلخانه کاکتوس در خاورمیانه و ایران و در نمایشگاه بهشت کاکتوسها در آستارا نگهداری میشود.
در این گلخانه کاکتوسی ،۲ هزار و ۲۰۰ گونه کاکتوس از کشورهای آمریکای جنوبی اعم از مکزیک و آرژانتین و بیش از ۵۰۰ کاکتوس پیوندی وجود دارد. از جمله دیدنیهای چشمنواز این مجموعه، کاکتوسهای پیوندی است که از نظر تنوع رنگ بیش از ۲۰۰ نوع بوده و نظیر آنها در طبیعت یافت نمیشود. کاکتوس آشینو خار زرد که ۱۵۰ کیلوگرم وزن و ۵۵ سانتی متر ارتفاع دارد، از نوع و نژاد مکزیکی بوده و در گلدان بزرگی به طول یک متر نگهداری میشود
کاکتوسهای خاردار کمیاب و گرانقیمت
بسیاری از کاکتوسهای موجود در بهشت کاکتوسهای آستارا همانند اپیتالانسنها، اورئو سفالو سریوسها و نوتو کاکتوسها از نوع کاکتوسهای کمیاب هستند که نظیر برخی از آنها حتی در ایران و خاورمیانه نیز وجود ندارد. به باغ کاکتوسهای خاردار کمیاب و گرانقیمت آستارا در سال ۱۳۸۹ به دلیل پیشروی آب دریای خزر و وارد شدن آب شور به داخل گلخانه خسارت بسیاری وارد شد و یکی کهنسالترین کاکتوسهای خاورمیانه در آن سال و در سن ۶۴ سالگی از بین رفت.
در حال حاضر کمبود فضای نگهداری و نبود امکانات و عدم توجه مسئولان از معضلات این گلخانه مطرح و شناخته شده در کشور است.
عاشق کاکتوس و خوشنویسی
هوشنگ نوروزی، مالک بهشت کاکتوسها در آستارا که فارغالتحصیل رشته کارشناسی باغبانی از دانشگاه برلین آلمان است، علاوه بر پرورش کاکتوس، درجه ممتاز خوشنویسی کشور را نیز دارد و چندین نمایشگاه در سطح ایران برگزار کرده است.
وی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه این مجموعه زیبا را به بهای جوانی خود به دست آورده و پرورش داده و اکنون با توجه به افزایش سن نگران نگهداری و آینده آن است، اظهار کرد: علاقه مندان به کاکتوسهای خاردار به طور معمول از گونههای ارزان قیمت آن خریداری میکنند و گونههای کمیاب و گرانقیمت را فقط به افرادی که عاشق نگهداری آنها هستند میفروشم.
وی افزود: کاکتوسها به اطراف خود انرژی مثبت هدیه کرده و اشعهها و امواج مزاحم را جذب میکنند و آبیاری آنها به تناسب فصلها متفاوت است.
نوروزی با بیان اینکه در حال حاضر من و همسرم نگهداری کاکتوسها را برعهده داریم و این مجموعه در صورت توسعه میتواند زمینه اشتغال پایدار چند نفر را فراهم کند، ادامه داد: کمبود فضا و نبود امکانات نگهداری از بهشت کاکتوسها بخشی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم.
وی افزود: متأسفانه این مجموعه زیبا در خطر است و استقبالی از مسئولان در این راستا مشاهده نمیکنم.
بهشت کاکتوس ها جاذبه گردشگری آستارا
رئیس اداره میراث فرهنگی آستارا نیز در این باره در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت و نقش ویژه مجموعه زیبای بهشت کاکتوسها در جذب گردشگر، اظهار کرد: این مجموعه به عنوان یک برند خاص در زمینه گل و گیاهان کمیاب و گرانقیمت برای کشور، استان گیلان و شهرستان مرزی آستارا محسوب میشود.
پردل امیری نژاد افزود: این مجموعه زیبا و آرام بخش با وجود داشتن کاکتوسهای نایاب که در خاورمیانه و کشور نظیر ندارند، نیازمند توجه ویژه است.
وی با بیان اینکه باید از ظرفیت چنین اماکن زیبای گردشگری به نحو احسن استفاده کرده و حمایتهای لازم انجام شود، تاکید کرد: کلکسیون بهشت کاکتوسها در آستارا جدا از بحث یک جاذبه گردشگری، از سرمایههای علمی و تحقیقاتی این شهرستان در زمینه گل و گیاه و کاکتوس به شمار میرود.
حال با توجه به استعداد پرورش و تولید گل و گیاه و کاکتوسهای زینتی و نایاب در استان گیلان و شهرستان آستارا و موقعیت مرزی این شهرستان میتوان از این استعداد در زمینه اشتغال خانگی و درآمد استفاده کرد و در زمینه جذب گردشگر و ایجاد درآمد از طریق فروش و حتی صادرات گونههای نادر کاکتوسی، گردشگران، عاشقان گلها و گیاهان مختلف تزئینی را به این منطقه خوش آب و هوای کشور جلب کرد.