مداحان باید با هوشیاری راویان مکتب ثارالله باشند
- شناسه خبر: 4469
- تاریخ و زمان ارسال: 10 شهریور 1398 ساعت 10:13
- بازدید : 85
- نویسنده: پایگاه خبری تحیلی صدای رشت
با فرارسیدن ماه عزای سالار و سرور شهیدان اباعبدالله(ع) شاهد رونق مجالس روضه و نوحه خوانی هستیم و همواره انتخاب اشعار و محتوا در عزاداریها نقش محوری دارد.
میتوان گفت «خلوص نیت»، «حضور قلب» و «آشنایی با سیره اهل بیت(ع)» در کلام مداح از مواردی است که مجالس نوحه خوانی را رونق میبخشد که مقام معظم رهبری هم در این راستا تاکید فرمودهاند: “کار مداح، استفاده از هنر برای بیان حقیقت است. خود این ایستادن، با صدای خوش و با آهنگ زیبا شعری را خواندن – هم شعر هنر است، هم آهنگ هنر است، هم صدا هنر است – با چندین هنر، انسان یک حقیقتی را بیان کند، میتواند تاثیر مضاعفی در ذهن مستمع و حاضر در مجلس و مخاطب شما بگذارد؛ این خیلی نعمت بزرگی است، خیلی فرصت بزرگی است.( 23 اردیبهشت 1391)”.
«حاج اسماعیل گوهری» ذاکر اهل بیت(ع) است که از خانوادهای مقید و پدری روحانی رشد یافته، با 63 سال سن بیش از 45 سال از عمرش را نوحه خوان مجالس اباعبدالله(ع) بوده و اکنون هم به عنوان پیرغلام، ذکر و مدح اهل بیت(ع) را برای عزادارن و جوانان حسینی بازگو میکند.
وی به «فخرالذاکرین گیلان» شهره است و در مجالسی که مداحی میکند علاوه بر ذکر اهل بیت(س)، درس اخلاق میدهد؛ اگر این شبها گذرتان به «مکتب حسنی» و «مکتب قرآن محمدی» رشت بیافتد، از مدح این پیرغلام حسینی بهرهمند میشوید.
این ذاکر اهل بیت(ع) در گفت وگو با خبرنگار ایسنا گیلان با تاکید بر آداب مداحی برای اباعبدالله(ع)، اظهار کرد: اگر در مداحی صرفا نام امام حسین(ع) را یدک بکشیم که فایدهای ندارد و ظاهری است، مداحی باید در دل و جان انسان بنشیند زیرا ذکر حسینی که صرفا شعاری باشد و شعوری نباشد، کارآمد نیست.
وی با بیان اینکه یک مداحی زمانی تاثیرگذار خواهد بود که ذاکر حضرت ابا عبدالله(ع) با بینش و مطالعه عمیق در مجلس حضور یابد، افزود: متاسفانه امروزه شاهد هستیم برخی از مداحیهای ما فاقد محتوا و صرفا از روی تقلید هستند که این نوع مداحی ماندگاری و اثری ندارد.
حاج اسماعیل گوهری در خصوص ویژگیهای یک مداح برجسته میگوید: مداح باید مطالعه داشته باشد، شعر خوب بخواند، مجلس شناس باشد و بداند هدف از مکتب امام حسین(ع) چه بوده زیرا در غیر اینصورت ممکن است چند صباحی مجلس گردان باشد اما در نهایت از خاطر محو میشود.
فخرالذاکرین گیلان تصریح کرد: مداحی باید همراه با حضور قلب و خلوص نیت باشد، یک مداح باید با آگاهی و وضو در مجلس حاضر شود زیرا نام حسین(ع) مشتق نام خداوند تبارک تعالی است که توفیق یافته تا مدح اهل بیت(ع) را بازگو کند.
وی ادامه داد: مداحان باید هوشیار باشند زیرا به عنوان راویان مکتب حسینی رسالت بسیار سنگینی بر عهده آنان است، آنهایی که میخواهند با فریب و اجبار مردم را وادار به گریه کنند، در حق امام حسین(ع) ظلم میکنند زیرا دروغ بستن به دستگاه امام حسین(ع) گناه کبیره است.
این ذاکر اهل بیت(ع) تاکید کرد: مداحان راویان قیام و مکتب امام حسین(ع) برای نسلهای آینده هستند، لذا باید بنابر رسالت و مخاطبانی که دارند مدحی در شان اباعبدالله(ع) برگزینند.
گوهری خطاب به جوانانی که وارد عرصه مداحی شدهاند، توصیه کرد تا همواره مطالعه و شناخت کافی از مکتب اهل بیت(ع) کسب کنند و بتوانند به نحو شایسته قیام امام حسین(ع) را به مردم بشناسانند.
فخرالذاکرین گیلان تاکید کرد: مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) مواظب کردار خود باشند، چون وقتی میگوییم «یا حسین(ع)» باید توجه مان به مقام ایشان باشد زیرا یک فرد معمولی نیست و ثارالله ست لذا واجب است که احترام خون خدا را داشته باشیم تا مبادا دشمن از این مجالس سوژه بگیرد. باید بدانیم هدف از قیام امام حسین(ع) اقامه نماز و فریضه امر به معروف و نهی از منکر بوده و بتوانیم در این راستا ذکر و مدح بگوییم.
وی ادامه داد: با توجه به شور و اشتیاق جوانان به مداحی، بهتر است اساتید این عرصه همواره در پرورش مداحان متخصص دقت نظر بیشتری داشته باشند زیرا علاوه بر محتوای مدح و نوحهای که ارائه میکنند کردار، رفتار و مکتب این قشر همواره برای جوانان جامعه الگوست.
گزارش از محدثه مهدوی – خبرنگار ایسنا