روستای قاسمآباد گیلان کاندیدای ۲۰۱۹ جمهوری اسلامی برای ثبت جهانی است
- شناسه خبر: 3246
- تاریخ و زمان ارسال: 21 خرداد 1398 ساعت 01:12
- بازدید : 78
- نویسنده: پایگاه خبری تحیلی صدای رشت
به گزارش پایگاه خبری صدای رشت و به نقل از خبرگزاری تسنیم از رشت، شهرود امیرانتخابی صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در رشت اظهار داشت: مهمترین اتفاق در هفته جهانی صنایعدستی در گیلان، اقدام برای ثبت جهانی روستای قاسمآباد با محوریت چادرشب بافی است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان تصریح کرد: سال گذشته روستای قاسمآباد با محوریت چادرشب بافی به ثبت ملی رسید و طی چند وقت اخیر ما تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا آن را به ثبت جهانی نیز برسانیم.
وی با بیان اینکه روستای قاسمآباد بهعنوان کاندیدای 2019 جمهوری اسلامی برای ثبت جهانی است افزود: قرار است آخر همین هفته “غادا هیجاوی”، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایعدستی، وارد استان گیلان شود تا شاخصهای روستای قاسمآباد برای ثبت جهانی را بررسی کند.
میرانتخابی با اشاره به اینکه از سال 94 تبریز به عنوان شهر فرش و اصفهان به عنوان شهر صنایعدستی خلاق به ثبت جهانی رسیدند خاطرنشان کرد: در صورت ثبت جهانی روستای قاسمآباد استان گیلان، ایران موفق به ثبت یازدهمین شهر خود با محوریت صنایعدستی میشود.
وی دلیل تشکیل شورای جهانی ثبت را برای کمک به توسعه اقتصادی صنایعدستی و همچنین حمایت از هنرمندان این عرصه دانست و گفت: با وجود آنکه ایران جزء سه قدرت صنایعدستی در جهان است اما در مجموع کشورمان نتوانسته است انتظارات درباره تولید ثروت و ارزآوری در این زمینه را برآورده کند.
امیرانتخابی با اشاره به اینکه استان گیلان نیز از لحاظ ارزآوری و اقتصادی در زمینه صنایعدستی عملکرد قابل توجهی نداشته است تصریح کرد: با ثبت جهانی قاسمآباد میتوانیم با برند سازی از هنرمندان صنایعدستی و حمایت بیشتر از آنان زمینه توسعه اقتصادی صنایعدستی استان گیلان را ارتقا بخشیم.
وی با اعلام اینکه تاکنون 24 هزار هنرمند صنایعدستی در گیلان شناسایی شدند بیان کرد: صنایعدستی انتقالدهنده هویت فرهنگی کشور هستند و به ما کمک میکنند که بتوانیم صنعت گردشگری را در کشور رونق دهیم و هویت ملی و تاریخی خود را به مسافران و گردشگران بشناسانیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان ضمن گلهمندی از وضعیت گردشگری در کشور و بهویژه استان گیلان افزود: کشورهای همسایه ایران برای افزایش ورود گردشگر به کشور خود برنامهریزیهای گسترده دارند اما ما در این زمینه هیچ برنامه جامعی نداریم.
وی ثبت جهانی روستای قاسمآباد استان گیلان را یک کار فراسازمانی دانست و تاکید کرد: برای موفقیت در این امر بایستی همه مسئولان استانی برای رفع موانع موجود تلاش کنند زیرا اگر نتوانیم در این کار موفق شویم، نباید انتظار افزایش ورود گردشگر به استان گیلان را داشته باشیم.
امیرانتخابی اولویت برای حمایت از هنرمندان و ثبت جهانی صنایعدستی را مختص بودن آنان به استان گیلان دانست و خاطرنشان کرد: بسیاری از صنایعدستی فعال در گیلان در سایر نقاط کشور نیز وجود دارند و اگرچه از آنها نیز حمایت میشود اما اولویت برای صنایعی است که انعکاسدهنده هویت استان گیلان باشند.
وی گفت: بیش از 70 برنامه مختلف در هفته میراث فرهنگی در استان گیلان تدارک دیده شده است که برگزاری همایش در قاسمآباد و چابکسر، حضور مشاور معاون صنایعدستی کشور در گیلان، بازدید مسئولان استانی از کارگاههای فعال در حوزه چادرشببافی و برگزاری نشست تخصصی برای بررسی وضعیت ثبت جهانی قاسمآباد از جمله مهمترین آنها است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گیلان با اشاره به موانع موجود در معرفی محصولات صنایعدستی به گردشگران و مردم اظهار داشت: بازاریابی نامناسب و نداشتن ایده مناسب در این زمینه از جمله مهمترین موانع عدم توسعه و معرفی صنایعدستی کشور و بهویژه استان گیلان به گردشگران هستند.