تکلیف شهردار رشت چه میشود؟
- شناسه خبر: 8589
- تاریخ و زمان ارسال: 19 مهر 1401 ساعت 11:26
- بازدید : 52
- نویسنده: پایگاه خبری تحیلی صدای رشت

رشت مرکز استان گیلان به واسطه امکانات و ظرفیتهای ارزشمند خود همیشه مورد توجه بوده است اما به دلیل ناکارامدی مدیریت شهری و عملکرد ضعیف پارلمان شهری در انتخاب یک مدیر توانمند ناموفق بوده است.
برای توسعه و پیشرفت رشت نیازمند مدیرانی متعهد، توانمند و متخصص هستیم چیزی که «رشت» سالها از آن بی نصیب بوده است.
.
اما در روزهای اخیر اتفاقات و خبرهای خوبی از رشت به گوش نمیرسد و نتیجه این اخبار و اتفاقات چیزی جز ضرر و زیان برای رشت و شهروندان رشتی نخواهد بود. گویا قرار نیست صندلی مدیریت شهری رنگ آرامش را به خود ببیند.
.
انتخاب «سید امیرحسین علوی» عضو شورای اسلامی شهر رشت به عنوان شهردار از همان ابتدا حواشی زیادی را با خود به همراه داشت، عدهای که مخالف حضور علوی به عنوان شهردار بودند اعتقاد براین داشتند که وی فاقد هرگونه تجربه پست مدیریت دولتی بوده و فقط مدیریت بخش خصوصی را تجربه کرده است و او نمیتواند سکان مدیریت شهری رشت را در زمان کوتاه به مسیر اصلی خود بازگرداند ولی اعضای پارلمان شهری رشت به جوانی و تجربه مدیریت بخش خصوصی و ارتباطات وی در حوضهی استانی و فرا استانی اعتماد کرده و وی را با ده رای از ۱۱ رای اعضای شورا اسلامی به عنوان شهردار رشت انتخاب کردند.
.
اما خوب در مدت زمان کوتاهی پس از انتخاب وی مشخص شد که مخلفان وی خیلی بیراه نگفته بودند. در کمتر از ۳ ماه صدای تعدادی از اعضای پارلمان شهری شهر رشت درامد نسبت به نوع مدیریت وی و همچنین نسبت به تصمیم گیری ها و انتصابات حاشیه دار این شهردار جوان معترض بوده و تیغ انتقادات پارلمان شهری به طرح سوال و استیضاح ختم شد و در ۱۸ دی ماه سال ۱۴۰۰ اولین جلسه طرح سوال از شهردار رشت برگزار شد و ۹ عضو شورای اسلامی این شهر از پاسخهای شهردار قانع نشده بودند اما با این حال فرصتی به شهردار داده شد تا کار به استیضاح نکشد اما در کمتر از ۲ ماه دومین جلسه استیضاح شهردار رشت تشکیل شد، که «سیدامیرحسین علوی» با حضور در صحن شورا ضمن ارائه جوابها به صورت کتبی به اعضای شورا با دریافت ۸ رای قانع نشدم، مواجه شد.
.
۱۰ روز بعد در یک جلسه طرح سوال از علوی شهردار رشت روی میز پارلمان شهری قرار گرفت که با ۷ رای موافق و ۳ رای مخالف و یک ممتنع مجددا تصمیم به ادامه کار علوی گرفته شد.
.
اما شهردار رشت بعد یک فرصت ۴ ماهه بازهم نتوانست رضایت اعضای شورای اسلامی رشت را جلب کند و سرانجام برای بار دوم با طرح سوال شهردار رشت موافقت گردید و در دهم تیرماه سال جاری علوی در نامهای مکتوب به دفاع از عملکرد خود پرداخت که نتوانست رضایت اعضای شورا را به دست آورد و در نهایت با هشت رأی موافق، «علوی» برکنار و «خدمت بین دانا» به عنوان سرپرست جدید معرفی شد.
.
اما این نه تنها پایان ماجرا نبود بلکه آغاز یک ماجرای جدید شد. طیف ۴ نفره اعضای شورا (مجید عزیزی، سیدحسین رضویان، رضا عاشری، نادر حسینی) در پایان جلسه اعلام کردند که رای به ماندن علوی (مخالف استیضاح) دادهاند.
.
درحالی که فقط سه رای مخالف استیضاح از گوی درآمده بود. عدهای گفتند یک یاز چهارنفر رای موافق داده حالا که جمع را نامتناسب دیده حرف خود را عوض کرده است. اما چیزی که مشخص بود این است که از داخل گوی ۸ رای موافق استیضاح علوی خارج شد.
.
علوی که خود را بازنده میدید بازنده میدید در یک اقدام جدید با چهار عضو معترض شورای شهر رشت اعتراض خود را به فرمانداری اعلام کردند این درحالی بود که نادرحسینی صورتجلسه استیضاح شهردار رشت را تایید و امضا کرده بود و پس از اینکه اعتراضشان ترتیب اثر داده نشد اینبار اعتراض و شکایت خود را به دیوان عدالت اداری کشور برده و آن را ثبت کردند.
.
نکته جالب اینکه دیوان عدالت اداری کشور در یک اقدام تعجب برانگیز و بیسابقه در کمتر ۳۰ روز کاری پرونده را بررسی رای موقت را مبنی بر بازگشت علوی به شهرداری رشت صادر کرد.
.
حاال سوال اینجاست اگر رای قطعی دیوان عدالت اداری مبنی بر رفتن علوی باشد چه کسی پاسخگوی این زمان از دست رفته می شود . آیا واقعا این شهر و مردمش مسخره و بازیچه هستند که یک نفر به صورت موقت بیایید و برای یک شهر تصمیم بگیرد؟
.
حال بهتر نبود دیوان عدالت اداری پرونده را به صورت جامع رسیدگی میکرد و سپس رای قطعی خود را اعلام میکرد تا شهر اینگونه آشفته نمیشد